Welcome to Comuna Coroiesti, judetul Vaslui   Apasa pentru a asculta! Welcome to Comuna Coroiesti, judetul Vaslui Powered By GSpeech

Aparatul primarului

aparatul primarului

Primarul are in subordinea sa un aparat propriu ce comunica cu locuitorii comunei....

Citeste mai mult

Hotarari CL

hotarari cl

Hotararile CL sunt supuse votarii si se refera la buna functionare a comunitatii...

Citeste mai mult

Documente contabile

documente contabile

Aici va sunt prezentate bugetul, bilantul, rectificarile si alte acte privind banii comunei

Citeste mai mult

Declaratii de avere

declaratie de avere si interese

Aici gasiti declaratiile de avere si interese ale membrilor CL si functionarilor publici...

Citeste mai mult

Contact

contact

Printr-un singur click luati legatura cu noi privind problemele pe care le aveti

Citeste mai mult

Comuna Coroiesti cu o suprafata de 7493 ha, este formata din satele Coroiesti, Chilieni,  Coroiesti de sus, Hreasca, Mireni, Movileni si Pacurarasti .

Din punct de vedere geografic, comuna Coroiesti este situata in partea de  sud –vest a judetului Vaslui, resedinta comunei, satul Coroiesti, se afla la 68 km departare de municipiul Vaslui prin municipiul Barlad si la 16 km de Barlad .

La N  se invecineaza cu  comuna Puiesti, la est cu comunele Pogana si Ciocani, la sud cu comuna Ivesti si la vest cu judetul Bacau .

Informatii generale privind structura comunei in anul 2007

Denumira localitatii

(comuna/sat)

Suprafata

totala

ha

Distanta fata de centrul comunei

km

Populatia totala

nr.

Populatia activa

nr.

Gospodarii

nr.

total

d.c.

ocupata in agricultura

Coroiesti

7493

 

2402

1049

998

1207

Total

7493

 

2402

1049

998

1207

 

1.2. Istoricul comunei Coroiesti

Pe teritoriul comunei au fost descoperite trei urme de locuire omeneasca, incepand cu epoca bronzului (perioada Cultura Noua) .

Denumirea comunei Coroiesti deriva de la numele unui mare boier, pe nume Coroi, a carui mosie se intindea in jurul actualei comune, aproximativ cu doua veacuri in urma . Dintre localitatile comunei, de origine razaseasca (sec. XV) a fost satul Coroiesti de sus, care, dupa spusele localnicilor purta numele de Slobozia, apoi Movileni . De-a lungul secolelor, taranii si-au pierdut pamanturile datorita spolierii la care erau supusi de propritar, si denumirea satului s-a schimbat luand numele celui care exploata munca localnicilor .

COROIESTI DE JOS

Resedinta de comuna, localitatea Coroiesti de jos, este situata pe valea paraului Coroiesti, in dreptul confluentei acestuia cu paraul Dumbrava-Pereschiv, pe un teritoriu cu urme de locuire omeneasca din sec. IV e.n. In anul 1966 numara 721 de locuitori, iar in anul 1977 avea 722 locuitori .  Economia are caracter agricol .

CHILIENI

Sat situat spre izvoarele paraului Pereschivul Mic . Este format din doua parti : Chilieni de sus si Chilieni de jos . Documentar este atestat din anul 1436 . In  1977 avea 441 de locuitori, cu o economie de tip agricol .

COROIESTII DE SUS

Situat pe valea paraului Coroiesti, satul in anul 1966 numara 404 locuitori, iar in anul 1977 avea 441 locuitori . Economia are caracter agricol

HREASCA

Sat, comuna Coroiesti, localizat pe cursul superior al paraului Coroiesti . In anul 1966 numara 183 locuitori, iar in anul 1977 avea 329 locuitori . Economia are caracter agricol .

MIRENI

Sat, comuna Coroiesti, situat pe cursul mijlociu al paraului Dumbrava, afluent pe stanga paraului Pereschivul Mic . In anul 1966 numara 866 locuitori, in anul 1977 avand un numar de 708 locuitori . Economia are caracter agricol .

MOVILENI

Situat pe cursul inferior al paraului Hreasca , la nord de satul Coroiesti . In partea de nord-est a satului Movileni se afla rezervatia silvo-botanica „Seaca –Movileni” . In 1966 numara 297 locuitori si in anul 1977 avea 240 locuitori . Economia satului Movileni are caracter agricol .

PACURARESTI

Sat component a comunei Coroiesti, situat pe valea paraului Pereschivul Mic, la nord de satul Coroiesti de sus . In anul 1966 avea 110 locuitori, iar in anul 1977 numara 91 locuitori. Economia specifica si acestui sat este de tip agricol .

Scroll to top
Apasa pentru a asculta! Powered By GSpeech